Advertentie
Over de auteur
Dit bericht was toegevoegd op 29-12-2018 door admin die 1369 andere berichten heeft in deze blog.
Informatie
Advertentie
Like en volg ons op Facebook
Populair
Tags

Doneeractie voor Leon de Kogel na torenhoge medische kosten

DEVENTER ► Supporters van FC Utrecht hebben een doneeractie opgezet voor Leon de Kogel. De oud-speler van o.a. FC Utrecht en Go ahead Eagles raakte in juni van dit jaar ernstig gewond bij een verkeersongeval op Malta. De gevolgen zijn voor hem niet alleen op lichamelijk, maar ook op financieel gebied groot.

 "Het is heel triest wat hem allemaal gebeurt en hoe het vervolgens uitpakt. Ik kon het daarom niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te helpen", vertelt initiatiefneemster Carolien van Meel.

In een artikel dat vorige week in Voetbal International verscheen, vertelde Leon over zijn financiële zorgen. Zijn Spaanse club UE Cornellà maakt namelijk al sinds het ongeluk in juni geen salaris meer over. Daarnaast reageert de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta, die het ongeluk veroorzaakte door een verkeerde afslag op een rotonde te nemen, niet op telefoontjes en brieven.

 

ONMACHT

De voormalig GA Eagles-aanvaller moest de kosten van het ziekenhuis in Spanje en de ambulancevlucht direct overmaken. In totaal zou het om tienduizenden euro's gaan; het laatste spaargeld van De Kogel.
 

ZORGEN

"Je mag gerust weten dat ik er slapeloze nachten van heb. Ik ben buiten mijn schuld om betrokken geraakt bij een ongeval, kan nooit meer op niveau voetballen, misschien zelfs nooit meer normaal lopen. En intussen moet je teren op het geld van je ouders. Dat doet zoveel pijn", aldus de 27-jarige De Kogel in VI.

"Mensen denken vaak dat profvoetballers zwemmen in het geld, dat we allemaal als een stelletje miljonairs met elkaar in de kleedkamer zitten", aldus Leon. ''Geloof me: aan de onderkant van de Eredivisie en in de Eerste Divisie is dat echt niet het geval. Ik heb zuinig geleefd, geen gekke dingen gedaan. En dan nog: zonder mijn spaargeld kan ik het echt niet bolwerken. Zeker niet als er al zes maanden lang geen cent bij is gekomen. Ik hoop dat er snel een oplossing komt. Deze situatie vreet aan me. Het voelt zo oneerlijk allemaal’’.

 

BENEFIETDUEL

Het interview in VI was voor FC Utrecht-fan Van Meel directe aanleiding om actie te ondernemen. En met succes: de actie staat net een dag online, en er is al 580,- euro opgehaald. Maar de fan uit de Domstad wil het grootser aanpakken. "Ik heb FC Utrecht al benaderd met de vraag of er een benefietwedstrijd kan worden gespeeld, en ook de supportersvereniging van GA Eagles ingeschakeld. Iedereen is bereid om een steentje bij te dragen."

DOEL

Een streefbedrag heeft de Utrechtse niet. "De doneeractie blijft een maand lang online, en dan zien we wel hoeveel er opgehaald wordt. Hopelijk wordt het een flink bedrag!"

Doneren? Dat kan hier.

 

Reactie(s) (8)

Laat een reactie achter

Uw naam:


Uw reactie: Let op: HTML code wordt niet vertaald!

Beoordeling: Slecht           Goed

Voer de onderstaande code in:FB Commentaar

Copyright © 2019 GA Eagles Watcher | Privacy Policy
Ontwikkeld door APPelit