Advertentie
Over de auteur
Dit bericht was toegevoegd op 29-10-2016 door admin die 1403 andere berichten heeft in deze blog.
Informatie
Advertentie
Like en volg ons op Facebook
Populair
Tags

'Gemeente overweegt aangifte te doen van besmeuren IJsselbrug'

DEVENTER ► De gemeente Deventer overweegt aangifte te doen van het bekladden van het wegdek van de Wilhelminabrug in Deventer met blauwe verf. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente in De Stentor. Het was mogelijk een actie van supporters in aanloop naar de IJsselderby. "Dit vinden wij veel te ver gaan en kun je gezien de gevolgen niet meer onder ludiek scharen", reageert Freek Stein, die bij de gemeente Deventer belast is met veiligheidszaken''

De actie had flinke gevolgen. Tijdens de opruimwerkzaamheden die drie uur in beslag namen was slechts één rijstrook op de brug beschikbaar, waardoor de overlast voor het verkeer groot was. 

Flinke kosten

"Deze actie zadelt de gemeente met flinke schoonmaakkosten op. Dat loopt in de duizenden euro'S", aldus Stein. Er moest  een gespecialiseerd bedrijf aan te pas  komen om de brug weer schoon te krijgen. Op auto's die over de brug reden, kwam ook verf te zitten wat er in sommige gevallen maar moeilijk af viel te krijgen. De politie is een onderzoek gestart.

Afblijven van andermans spullen

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle heeft in de krant geen goed woord over voor het besmeuren van de Wilheminabrug in Deventer door, waarschijnlijk, PEC Zwollefans. "Zoals ik ben opgevoed heb ik geleerd dat afblijft van de spullen van een ander. Dat geldt ook voor deze brug. Als PEC Zwolle distantiëren we ons hiervan, hoe ludiek het misschien ook bedoeld is." 

Reactie(s) (38)

Laat een reactie achter

Uw naam:


Uw reactie: Let op: HTML code wordt niet vertaald!

Beoordeling: Slecht           Goed

Voer de onderstaande code in:FB Commentaar

Copyright © 2019 GA Eagles Watcher | Privacy Policy
Ontwikkeld door APPelit