Advertentie
Over de auteur
Dit bericht was toegevoegd op 17-02-2019 door admin die 1390 andere berichten heeft in deze blog.
Informatie
Advertentie
Like en volg ons op Facebook
Populair
Tags

College gemeente Deventer: ''Financiële positie goed bevonden en club betaald netjes"'

DEVENTER ► Afgelopen week sprak de Gemeenteraad in Deventer over de lening die Go Ahead Eagles heeft bij Gemeente. Deze raadstafel werd belegd naar aanleiding van politieke vragen (link) van de fractie van de ChristenUnie en de beantwoording van het Deventer College van B&W.

ACHTERGROND

In juli 2015 is een leningsovereenkomst afgesloten met GA Eagles om de Adelaarshorst te kunnen vernieuwen en hierbij moest het te lenen bedrag opgenomen zijn voor 31 december 2016. Deze termijn is twee keer verlengd en het college heeft in de raadsmededeling (20-12-2018) de raad medegedeeld dat het nogmaals instemt met het verzoek van de Deventer profs om de opnametermijn te verlengen. De opnametermijn wordt hiermee verlengd met 3 jaar tot 31 december 2021.

GEEN ZORGEN

De vragen die de fractie van CU heeft gesteld, gingen over het financiële risico voor Gemeente en de wijze waarop toezicht werd gehouden. De vraagstelling kwam voort vanuit een grote zorg over een mogelijk gebrek aan controle op de lening en de financiële positie van GA Eagles.

FINANCIEEL GEZOND

Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen kwam naar voren dat de Gemeente Deventer hier wel degelijk nauwkeurig toezicht op houdt, de club nog steeds in goede financiële gezondheid verkeert en dat er altijd netjes rente wordt betaald. Volgens zowel de KNVB, de Gemeente Deventer, als de controleaccountant is de financiële positie goed bevonden en houdt GA Eagles zich netjes aan de gemaakte afspraken met de Gemeente Deventer.

 

Reactie(s) (5)

Laat een reactie achter

Uw naam:


Uw reactie: Let op: HTML code wordt niet vertaald!

Beoordeling: Slecht           Goed

Voer de onderstaande code in:FB Commentaar

Copyright © 2019 GA Eagles Watcher | Privacy Policy
Ontwikkeld door APPelit